Dovlecei umpluti la cuptor

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 10 Aug 2011 | 21997 vizualizari

 

Dovlecei umpluti la cuptor pentru un pranz delicios si satios!!I-am vazut pe la fetele de aici si i-am facut si eu mamei..verdictul mamei:minunati,deliciosi!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 lingura orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti la cuptor:

Curatam dovleceii de coaja.

le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.

ceapa o curatam si o tocam marunt.

firele de ceapa le spalam si le taiem .

o rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.

intr-o tigaie punem putin ulei la incins.

adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.

le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.

mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.

amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.

cand incepe a fierbe,punem si putina apa.

spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .

lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.

cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca.

apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.

condimentam cu sare si piper,dupa gust.

intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.

asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.

impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.

batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.

cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.

deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.

cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti